Langeveld en Weening starten in Tour

Sebastian Langeveld en Pieter Weening zijn door hun Australische ploeg Orica-GreenEdge geselecteerd voor de Tour de France. Langeveld moet werken voor sprinter Matthew Goss, terwijl Weening voor eigen succes mag gaan in de drieweekse rittenkoers.

Goss krijgt naast Langeveld ook de Australiërs Baden Cooke en Brett Lancaster en de Zuid-Afrikaan Daryl Impey in steun. Samen met Weening mogen ook de Zwitser Michael Albasini en de Australiër Simon Gerrans op zoek gaan naar dagsucces. Wegkapitein Stuart O'Grady maakt het negental compleet.

FDJ
Ook de Franse ploeg FDJ-BigMat heeft de selectie klaar voor de Tour. Afwezig is Arnold Jeannesson, die vorig jaar vijftiende werd in de eindstand. Hij kampt al een paar maanden met fysieke problemen. Wel in de selectie zitten de Fransen Sandy Casar, Pierrick Fedrigo, Matthieu Ladagnous, Cedric Pineau, Thibaut Pinot, Anthony Roux, Jeremy Roy en Arthur Vichot en de Wit-Russische sprinter Yauheni Hutarovich.

AG2R
AG2R gaat met acht Fransen naar de Tour. De enige buitenlander is wel gelijk de kopman, de Ier Nicolas Roche. Roche zal samen met Jean-Christophe Peraud op jacht gaan naar een goede eindklassering. De twee krijgen het gezelschap in de Tour van ploeggenoten Maxime Bouet, Mickaël Cherel, Hubert Dupont, Blel Kadri, Sebastien Minard, Lloyd Mondory en Christophe Riblon.