'Amy Winehouse wilde kind van ex-man'

Amy Winehouse wilde na de scheiding van Blake Fielder-Civil alsnog een kind met hem. De zangeres stuurde haar ex-man na hun breuk meerdere brieven, waarin ze smeekte om een baby die ze Lucky zou noemen. Dat beweert de moeder van Fielder-Civil, Georgette.

Volgens haar voelden Winehouse en Blake Fielder-Civil na de scheiding nog veel voor elkaar. "Ze waren echt verliefd, maar drugs verpestte het. De brieven bewijzen dat Amy verschrikkelijk verliefd was op Blake", zegt Georgette tegen de Britse boulevardkrant The Sun.

Winehouse en Fielder-Civil trouwden in 2007, maar gingen twee jaar later weer uit elkaar. De laatste brief die de zangeres aan hem schreef dateerde volgens Georgette uit het voorjaar van 2010.

"In een van de brieven schreef Amy dat Blake haar binnen twee maanden zou bezwangeren", vertelt ze. "Ze was van plan de baby, die ze Lucky zouden noemen, te verwekken op Valentijnsdag."

Volgens Georgette hadden Winehouse en haar ex tot enkele maanden voor haar dood nog contact met elkaar. De zangeres overleed vorig jaar zomer op 27-jarige leeftijd aan de gevolgen van alcoholmisbruik. De 29-jarige Blake zit momenteel een gevangenisstraf uit, onder meer wegens inbraak.