Youp van 't Hek lacht om uitnodiging dansshow

Youp van 't Hek lacht om zijn uitnodiging om mee te doen aan Strictly Come Dancing, de nieuwe dansshow van Reinout Oerlemans. De cabaretier werd vorige week door de AVRO benaderd voor het programma, dat in het najaar op de buis komt.

"Volgens mij is half Hilversum blind, doof en krankzinnig", schrijft Van 't Hek zaterdag in zijn column in NRC Handelsblad. "Ik, met mijn gymnastische lijf, ben gevraagd om mee te doen aan een dansprogramma dat een kijkcijferhit op de zaterdagavond moet worden!"

De 58-jarige cabaretier vindt het 'niet ongeestig' dat hij op de kandidatenlijst staat. "Ze hebben waarschijnlijk gedacht: al die artiesten zijn hoeren, die smachten naar aandacht en geld, dus dan zal die kleine bolle ook wel willen dansen."

Van 't Hek overweegt naar eigen zeggen mee te doen. "Moet alleen de muziek nog kiezen. Ik denk aan Dries Roelvink. Of indiaan Joan Franka", doet hij uit de doeken. "Maar het meest verheug ik me op mijn kleedkamer met zijn zestien verborgen camera's, die al mijn gênante danspasjes voor de spiegel stiekem opnemen. Ideetje van Reinout zelf. Of van Ruud Gullit. Ik kan niet wachten."