Kerber en Paszek in finale Eastbourne

Angelique Kerber en Tamira Paszek spelen morgen in Eastbourne de finale van het WTA-toernooi in de Engelse stad. Onder zeer winderige omstandigheden versloegen zij in de halve finales hun tegenstanders, respectievelijk Klara Zakopalova en Marion Bartoli.

Kerber had in de eerste set geen kind aan de Tsjechische Zakopalova, die meer moeite had met de wind en al haar opslagbeurten verloren zag gaan. Al na een kwartier spelen stond de 6-0 op het scorebord.

In de tweede set beet de nummer 36 van de wereld nog wel wat van zich af en breakte de Duitse zelfs een keer, maar pas nadat ze zelf gebroken was. Beide speelsters hadden zowel pech als geluk dat de wind hun slagen flink van koers kon veranderen, maar Kerber bleef consistent spelen en won de set uiteindelijk met 6-3.

In de andere halve finale werd Marion Bartoli, de titelhoudster van vorig jaar, verrast door Tamira Paszek. De 21-jarige Oostenrijkse verloor de eerste set met 6-4 en kwam in de tweede set op een 4-1 achsterstand, maar wist de wedstrijd om te buigen na advies van haar coach. Die vertelde haar aanvallender te gaan spelen en de nummer 59 van de wereld won de set uiteindelijk met 7-5.

In de derde set leek Bartoli het heft weer in handen te nemen en ze kwam op een 2-0 voorsprong. Paszek herpakte zich echter opnieuw goed en liet de Francaise het allerbeste van haar spel zien, waardoor ze de laatste set naar haar hand zette met 6-4.