De Parade vreest gevolgen slechte zomer

De Parade vreest de gevolgen als de zomer dit jaar weer slecht wordt. Bij slecht weer trekt het rondreizende theaterfestival minder bezoekers. Door een tweede jaar met tegenvallende bezoekersaantallen zouden de entreeprijzen wel eens verhoogd moeten worden. Door de verregende zomer van vorig jaar moest de Parade al bezuinigen.

"Vorig jaar was een van de slechtste jaren voor de Parade", zegt een woordvoerder vrijdag. "We zijn als ongesubsidieerd festival afhankelijk van het weer. Het bepaalt hoeveel bezoekers op het festival afkomen, en hoeveel inkomsten we genereren." De zegsvrouw ontkent echter dat het festival in financieel noodweer terecht komt als ook deze zomer in het water valt. "Het is niet zo dat de Parade failliet gaat als het de komende maanden ook slecht weer is. Dat lijkt me zeer onwaarschijnlijk."

Dat neemt niet weg dat de slechte bezoekersaantallen, zoals het totaal van 240 duizend bezoekers vorig jaar, erg lastig zijn. "We hebben dit jaar niet bezuinigd op het programma, maar wel op de leveranciers en de salarissen van de directie."

"We hebben dit jaar bewust de entree niet omhoog gegooid", aldus de woordvoerder. "We willen niet dat het publiek de dupe is." Als het festival dit jaar niet tussen de 240 duizend en 260 duizend bezoekers trekt, zou dat wel eens niet langer houdbaar kunnen blijken.

De Parade moet het dit weekeinde in Rotterdam doen met temperaturen die niet boven de 19 graden uitkomen. Ook is er grote kans op regen. Het theaterfestival reist na de stad aan de Maas nog naar Den Haag, Utrecht en Amsterdam. Vooral de laatste twee steden moeten voor veel bezoekers zorgen.


De Parade vreest gevolgen slechte zomer (Foto: Novum)