Smartglass-software beschikbaar voor developers

De Xbox SmartGlass Software Development Kit (SDK) is gratis beschikbaar gemaakt voor partners die overeenkomsten hebben voor het ontwikkelen van Xbox games en entertainment applicaties voor de Xbox 360 console. Dit heeft Microsoft zojuist bekendgemaakt.

Met het uitkomen van de Xbox SmartGlass SDK, bouwt Microsoft aan de tools en bronnen die nodig zijn om meer game ontwikkelaars en entertainment partners nieuwe en unieke belevingen te kunnen laten creëren, die entertainment slimmer, interactiever en plezieriger maken – verspreid over de apparaten die je al in bezit hebt. Xbox SmartGlass zal dit najaar uitkomen.

De SDK bevat:

  • Xbox SmartGlass Studio. Xbox SmartGlass Studio zorgt ervoor dat ontwikkelaars Xbox SmartGlass Activities kunnen beginnen te bouwen.
  • Xbox SmartGlass JavaScript Library. De JavaScript Library bevat een set device API’s die consistent zijn over alle platformen.
  • Voorbeeldcode. Een voorbeeldapplicatie die ontwikkelaars een voorbeeld geeft hoe je een Xbox SmartGlass Activity kunt opbouwen.

Xbox 360 game- en entertainment applicatieontwikkelaars kunnen de SDK hier vinden. De kracht van companion scenario’s komt tot leven op een nieuwe en intelligente manier met Xbox SmartGlass, een applicatie voor Windows 8, Windows Phone, en andere draagbare apparaten die verbinding maken tussen telefoons, pc’s en tablets met je Xbox 360 console. Gebruik je telefoon of tablet als extra scherm of voor verbeterde informatie over je favoriete game. Gebruik je tablet om een film op te starten en er doorheen te navigeren op je tv en krijg rijke details over de cast, crew en het verhaal. Verplaats de film terug naar je tablet om de film onderweg af te kijken. Gebruik je telefoon of tablet als afstandsbediening en navigeer door je entertainment en menu’s door simpele gebaren, op je scherm te tikken en in- en uit te zoomen.

In de ondertaande video kun je de Smartglass-aankondiging van de afgelopen E3 nogmaals bekijken.