Capello: "Duitsland zal finale bereiken"

Fabio Capello verwacht dat de uiteindelijke finale van het EK tussen Duitsland en Spanje zal gaan. De oefenmeester verwacht dat Engeland niet sterk genoeg zal zijn.

Capello volgt het EK nauwlettend en kijkt vooral uit naar aankomende zondag. Dan treft zijn geboorteland Italië in Kiev Engeland, het land waar hij enkele maanden terug vertrok wegens een conflict met de Engelse voetbalbond FA. "Ik heb vier jaar gewerkt in Engeland en zal dat niet snel vergeten. Ik kijk komende zondag dus met gemengde gevoelens."

Voor de Italiaan zijn de twee uiteindelijke finalisten nu al duidelijk. "Spanje en Duitsland zullen de eindstrijd bereiken. Duitsland heeft een ongelofelijke spirit en zijn erg sterk, terwijl Spanje het beste voetbal speelt. Ook al missen ze een echte aanvaller", zo laat Capello optekenen door The Mirror. "Ze hebben een speler als Lionel Messi nodig."

De oefenmeester is van mening dat het krachtsverschil ten opzichte van de andere deelnemende landen uiteindelijk te groot zal zijn. "Ik denk dat deze twee landen uiteindelijk superieur zijn aan de andere ploegen."