Compensatie voor naamgenoot hoerenroman

De hoofdpersoon van het autobiografische boek Achter het Raam op de Wallen blijft het pseudoniem Patricia Perquin houden. Uitgeverij Prometheus heeft daartoe een schikking getroffen met de echte Patricia Perquin, bevestigt de rechtbank in Amsterdam.

Eerder besloot de uitgeverij al dat in het boek, dat vertelt over een succesvolle vrouw die in de prostitutie belandt, voortaan vermeld wordt dat de naam van de schrijfster verzonnen is. Uitgeverij Prometheus is het nu ook met de echte Perquin eens geworden over een financiële tegemoetkoming, meldt een woordvoerder vrijdag.

De echte Patricia Perquin had te lijden onder de associatie met het autobiografische boek. Zo zou ze ongewenste verzoeken hebben gekregen van vreemde mannen. Omdat ze geen genoegen nam met slechts een vermelding dat het om een pseudoniem ging, maakte ze de stap naar de rechter.

"We vonden het erg vervelend voor haar", motiveert de zegsman de financiële tegemoetkoming. "Het was nooit de bedoeling dat ze last zou ondervinden van het boek." De uitgeverij doet geen uitspraken over de hoogte van de financiële compensatie.