Ronaldo: "Winst verdiend"

Cristiano Ronaldo kopte Portugal gisteravond laat langs Tsjechië. De aanvaller stond de pers na afloop zeer tevreden te woord.

De ploeg van bondscoach Paulo Bento had het lang lastig met de defensieve Tsjechen, maar een uitstekende kopbal van Ronaldo tien minuten voor tijd bood uiteindelijk uitkomst. "Ik denk dat we erg goed speelden en ook veel kansen kregen. We hebben twee keer de paal geraakt, maar de prioriteit lag natuurlijk bij het halen van de halve finales. Daar zijn we erg blij mee."

De overwinning van de Portugezen was uiteindelijk verdiend, maar de ploeg moest nog diep gaan. Behalve blijdschap voelt Ronaldo dus ook zeker opluchting. "Ik voelde een enorme blijdschap na het laatste fluitsignaal. Uiteindelijk zijn we de verdiende winnaar. Ik vond dat we beter waren dan de Tsjechen", aldus de flamboyante aanvaller tegen de BBC.

In de halve finales wacht Portugal de winnaar van het duel tussen Frankrijk en Spanje. Ronaldo kijkt ook die wedstrijd met veel vertrouwen tegemoet. "We weten dat het erg moeilijk gaat worden, maar we zijn er klaar voor. Ons zelfvertrouwen is groot. Ons team speelt erg volwassen en we zijn dus klaar voor het grote gevecht."