Manolev: "Bundesliga is prachtig"

Stanislav Manolev weet het nog niet zeker. Blijven bij PSV, naar Rusland of naar Duitsland, het kan allemaal.Maar de Duitse Bundesliga is voor hem sowieso interessant.

"Bij PSV blijven betekent voor mij geen straf, maar na drie seizoenen is het niet vreemd dat je ook nadenkt over eventuele andere mogelijkheden", vertelt de Bulgaarse rechtsback aan Voetbal International. "De Bundesliga is een prachtige competitie, een mooie nieuwe uitdaging. Ik word dit jaar 27, dan moet 
je alles meenemen bij het maken van keuzes. Ook voor Rusland sta ik dus open."

In Duitsland zou VfB Stuttgart een contract klaar hebben liggen voor Manolev. De nummer zes van Duitsland nam in 2011 nog Francesco 'Maza' Rodríguez over van de Eindhovenaren. Daarnaast kent het met Khalid Boulahrouz nog meer Nederlandse invloeden in de defensie. Met de eventuele komst van Manolev lijken de kansen voor de Oranje-international om als rechtsback aan spelen toe te komen verkeken.

De Russische topclubs Lokomotiv Moskou en Rubin Kazan zouden eveneens azen op Manolev. Manolev kwam in 2009 van Litex Lovech in zijn vaderland naar PSV. Eerder speelde hij voor Pirin Blagojevgrad.