Verheijen: "Verbeek zeldzaam dom"

Inspannings-goeroe Raymond Verheijen haalt flink uit naar AZ-coach Gertjan Verbeek. "Dit verwacht je niet van iemand die duidelijk wil maken dat hij er ook verstand van heeft."

Gertjan Verbeek meldde eerder deze week dat hij niet gelooft in de wonderaanpak van Verheijen, die dit EK werkzaam was voor het Rusland van Dick Advocaat. Hij stelde dat het onmogelijk was om vermoeide spelers die een heel jaar bij hun club hebben gespeeld in twee weken weer topfit te krijgen voor een groot toernooi als het EK.

Op Twitter reageert Verheijen geagiteerd. Na Verbeek "zeldzaam dom" te noemen brandt hij los. "Mijn ervaring is dat het veel verstandiger is om je eerst te laten informeren door betrokkenen alvorens je publiekelijk met uitspraken komt. Misschien moet vriend Verbeek eerst even informeren hoe er is getraind tijdens de voorbereiding op de tweede dag na een wedstrijd?"

"Die onzin verwacht je toch niet van iemand die altijd zo zijn best doet om aan iedereen duidelijk te maken dat hij er ook verstand van heeft?" vervolgt Verheijen. "Waarom zijn teamgenoten van Oranje-internationals dan wel topfit bij andere landen die meedoen aan het EK? Die spelen toch bij dezelfde club?"