[1/4 finale] Vooruitblik: Duitsland - Griekenland

Duitsland en Griekenland spelen vanavond de tweede kwartfinale op het EK voetbal. Dit lijkt voor de Duitsers een peulenschil te zijn, aangezien nog nooit van de Grieken werd verloren.

Toch blijkt Griekenland, als we naar de cijfers gaan kijken, een lastig te kloppen land. De Griekse formatie verloor in de laatste 24 interlands slechts twee wedstrijden. Bovendien leunt de ploeg op het succes van 2004. In dat jaar verrasten de Grieken heel Europa door in de finale van het EK voetbal favoriet Portugal te verslaan.

Duitsland is echter ook aan een uitstekende serie bezig. De winst op Denemarken was namelijk de veertiende overwinning op rij. De laatste nederlaag dateert van het WK in 2010. Toen verloor Die Mannschaft van Spanje.

Bondscoach Joachim Löw kan tegen Griekenland weer over Jerôme Boateng beschikken. De verdediger keert weer terug van een schorsing. Bij de Griekse ploeg zitten Georgios Karagounis en José Holebas op het strafbankje door een schorsing. De afwezigheid van Karagounis zal de Grieken waarschijnlijk het meeste pijn doen.



Vermoedelijke opstellingen:

Duitsland:
Neuer, Boateng, Badstuber, Hummels, Lahm, Khedira, Schweinsteiger, Müller, Özil, Podolski, Gómez

Griekenland:
Sifakis, Torosidis, K. Papadopoulos, Papastathopoulos, Tzavellas Katsouranis, Maniatis,  Salpingidis, Makos, Samaras, Gekas

Aanvoerder Karagounis is er tegen de Duitsers niet bij (Foto: Pro Shots)