Oranjevrouwen halen weer uit tegen China

De Oranjevrouwen hebben ook hun tweede testmatch gewonnen van China. In Arnhem werd het 5-0 door drie treffers van Kim Lammers en twee goals van Maartje Paumen.

Na zeven minuten spelen vond Lammers het eerste gaatje in de verdediging van de Chinezen. Acht minuten voor de rust benutte Maartje Paumen een strafbal, na een overtreding op Lidewij Welten. 2-0 was ook de ruststand.

Na rust duurde het even voordat er weer en bres werd geslagen in de Chinese muur. In de dertiende minuut na rust tikte Lammers de 3-0 binnen met een de tip. Amper twee minuten later scoorde ook Paumen voor de tweede keer in deze wedstrijd. Via een handige strafcornervariant werd het 4-0. Kort daarop was het aan Lammers om haar derde treffer te fabriceren.

Voor de wedstrijd werd Marilyn Agliotti in het zonnetje gezet voor het spelen van haar honderdste interland. Zij eindigde het duel als vliegende keeper en nam tijdelijk de plaats in van Joyce Sombroek. Sophie Polkamp kwam niet in actie. Zij werd vervangen door Caia van Maasakker. Een dag eerder won de regerend olympisch kampioen met 4-1 van de runner-up van vier jaar geleden in Beijing. Zaterdag en zondag spelen beide teams nog twee wedstrijden tegen elkaar. Er zal dan gestreden worden op de velden van Kampong in Utrecht.