Hockeyheren verslaan België

De Oranjemannen zijn het voorbereidingstoernooi in Düsseldorf met een zege begonnen. De ploeg van bondscoach Paul van Ass zette donderdagmiddag België met 3-0 opzij.

In Düsseldorf opende Roderick Weusthof in de negentiende minuut de score voor Nederland. De aanvaller, die in de zomer van Rotterdam naar Kampong verkast, tekende vijf minuten na rust ook voor de tweede treffer van de wedstrijd. De Knoest schoot na voorbereidend werk van Jeroen Hertzbergermet zijn backhand raak.

Zes minuten later was het Valentin Verga die de 3-0 eindstand op het bord bracht. Oranje speelt nog twee duels op de zogeheten Ergo Masters. Spanje is zaterdag de tegenstander, een dag later staat de kraker tegen Duitsland op het menu.