[NBA] Shirt Kobe Bryant populairst buiten VS

Kobe Bryant was afgelopen seizoen de populairste NBA-speler buiten de Verenigde Staten. Van de superster van Los Angeles Lakers werden de meeste shirtjes verkocht. Chicago Bulls-speler Derrick Rose werd tweede voor LeBron James van Miami Heat. Pau Gasol (LA Lakers) was op de elfde plaats de poulairste niet-Amerikaanse speler.

Binnen de VS werden de meeste shirtjes verkocht van Rose. Jeremy Lin van New York Knicks stond daar tweede voor Bryant en James. De afwezigheid van Lin in de internationale top vijftien is dan ook opvallend.

De spelverdeler met Taiwanese roots werd een sensatie toen hij vanwege blessures een basisplaats kreeg en de kwakkelende Knicks aan de praat kreeg. Zijn sprookje ontketende in de VS een gekte die Linsanity werd genoemd. Die gekte beperkte zich dus vooral tot binnen de Amerikaanse landsgrenzen.

De NBA maakte ook lijsten bekend van een aantal belangrijke regio's. In China en Europa was de top drie hetzelfde als in de hele wereld behalve de VS. In Latijns Amerika doet James het beter. De waardevolste speler van dit seizoen staat daar tweede achter Bryant en verdringt Rose naar de derde plaats.


Shirt Kobe Bryant populairst buiten VS (Foto: Novum)