'Rock of Ages is geen homo- of vrouwenfilm'

Rock of Ages is een echte musical voor dudes. Dat vindt Julianne Hough, die in de verfilming van de Broadway-musical de hoofdrol van Sherrie Christian speelt. "De film zit vol foute grappen, halfnaakte chicks in stripclubs en rockmuziek. Wat is daar nou niet leuk aan?", zegt ze tegen Novum Nieuws.

Het woord musical wordt vaak in verband gebracht met typische films voor vrouwen en de flamboyante gay scene. Dat geldt zeker niet voor Rock of Ages, vindt regisseur Adam Shankman, zelf openlijk homoseksueel.

"De nummers in deze film zijn niet zomaar liedjes, ze zijn legendarisch", zegt Shankman, doelend op nummers van poprockbands als Journey, Def Leppard en Twisted Sister. "In de jaren tachtig werden deze bands veelal gemarginaliseerd, maar uiteindelijk werden ze veel groter dan iedereen ooit had verwacht. Het is net alsof je naar het vetste rockconcert ooit gaat, maar dan voor veel minder geld."

"Ik ben zelf van 1988, dus tijdens dit hele tijdperk was ik slechts een blij idee van mijn ouders", vult Hough aan. "Maar toen ik ging repeteren bleek ik al deze nummers allang te kennen. Ze zitten toch in ons onderbewuste."

"Mijn kinderen vonden de film ook geweldig", zegt Mary J. Blige, die nachtclubeigenares Justice Charlier speelt. "Dat zeiden ze heus niet om mij naar de mond te praten. Die nummers zijn in vele films te horen en nu kunnen die kids eindelijk eens zien waar die muziek vandaan komt."

Russell Brand, die in de film de rechterhand van Alec Baldwins kroegbaas speelt, vat wellicht nog het best de sterke punten van de film samen. "Er zitten gigantische filmsterren in zoals Tom Cruise en die woest aantrekkelijke Alec Baldwin. Ik doe ook nog even mee. Dan hebben we een echte zangeres, Mary J. Blige, Oscarwinnares Catherine Zeta-Jones en een echte acteur, Paul Giamatti. En Malin Akerman, een lekker wijf. Goede actrice, trouwens."

Rock of Ages draait vanaf vandaag in de Nederlandse bioscopen.