Gelekte informatie Xbox 720 moet verwijderd worden

Eerder deze week verscheen een document op het internet met gelekte informatie over de Xbox 720. Microsoft lijkt de geloofwaardigheid van dit document nu te bevestigen door sites te sommeren om het document te verwijderen.

In het 56-pagina's lange document worden onder andere "Xbox SmartGlass", Blu-ray ondersteuning, 3D-brillen en een verbeterd Kinect systeem genoemd. Via advocatenkantoor Covington & Birling LLP, het kantoor dat de meeste zaken voor Microsoft regelt, is een kennisgeving naar verschillende sites gestuurd waarin Microsoft aangeeft de eigenaar van het document te zijn en waarin de sites gevraagd wordt het document daarom te verwijderen.

Microsoft heeft een verklaring afgelegd aan Eurogamer naar aanleiding van de gelekte informatie: "We begrijpen dat er veel belangstelling en hoge verwachtingen zijn voor wat er gaat komen voor de Xbox en we zijn erg blij dat we klanten hebben die zo betrokken zijn bij het platform."

"Vandaag de dag is een hele goede tijd om een Xbox 360-console te hebben. We hebben nieuwe manieren gevonden om de levenscyclus van de console te verlengen door een controler-vrije ervaring te bieden met Kinect en we zijn de console opnieuw aan het uitvinden door een nieuw dashboard en partnerschappen voor entertainment content."

"We denken continu aan de toekomst van het platform en zodra we iets te melden hebben, zullen we dat zeker doen."