'Wham! komt mogelijk weer bij elkaar'

Wham! komt mogelijk voor een eenmalige reünie weer bij elkaar. De geruchten over een hereniging worden sterker nu George Michael heeft aangekondigd zijn nieuwe single White Light precies dertig jaar de eerste hit van Wham! uit te brengen.

Het liedje is vanaf volgende week vrijdag te koop, exact dertig jaar nadat het nummer Wham Rap! van het Britse popduo, dat naast Michael bestond uit Andrew Ridgeley, in de hitlijsten binnenkwam. Michael wil dit feit graag vieren, zo schreef hij dinsdag op zijn website. Ingewijden verklappen aan de Britse krant Daily Telegraph dat de twee een eenmalig optreden gaan geven.

Michael wil met zijn solosingle White Light zijn fans bedanken voor zijn carrière. "Ik heb nooit durven dromen dat ik dertig jaar later nog steeds gezond en gelukkig ben", aldus de 48-jarige Michael. "En ik heb het gevoel dat ik op muzikaal vlak nog enorm veel te bieden heb."

Wham!, bekend van nummers als Last Christmas en Wake Me Up Before You Go Go, zou zes jaar geleden ook al nieuw leven worden ingeblazen. De band, die in 1986 uit elkaar viel, zou een concert geven in het Londense Wembley. Ridgeley trok zich toen op het laatste moment terug.

Michael scoorde na Wham! ook solo grote hits als Faith en Careless Whisper. Zijn voormalige collega, de 49-jarige Ridgeley, trok zich na het grote succes in de jaren tachtig terug uit de spotlights. Hij is al jaren samen met Bananarama-zangeres Keren Woodward.

Michael heeft al een tijdje niet meer op het podium gestaan. De zanger moest eind vorig jaar zijn toer onderbreken omdat hij kampte met een ernstige longontsteking. Hij start in september met The Symphonica Tour. De Brit, die momenteel werkt aan een nieuwe cd, staat 14 september in de Ziggo Dome in Amsterdam.