Van Vollenhoven: alleen naaste familie naar Friso

Prins Friso krijgt in Londen alleen bezoek van zijn echtgenote, moeder en broers. Koningin Beatrix vliegt nog steeds elk weekeinde naar haar comateuze zoon, vertelt Pieter van Vollenhoven aan roddelblad Story. Friso ligt sinds zijn skiongeluk in februari in coma.

"Het is verschrikkelijk wat er is gebeurd. Echt verschrikkelijk", doet Van Vollenhoven uit de doeken. "Het is voor mijn schoonzus en Mabel een enorme zorg en het enige wat wij kunnen doen, is wachten en hopen. We zijn constant met onze gedachten bij Friso en zijn naaste familie. Elke dag bidden we voor herstel."

Volgens Van Vollenhoven zijn de familie en Friso vooral gebaat bij rust. "Daarom gaan we niet bij hem op bezoek. Ook mijn zoons zijn niet bij hun neef langs geweest. Ik heb daar in elk geval niets over gehoord. Friso wordt door de familie goed afgeschermd. Alleen zijn moeder, echtgenote en broers komen op bezoek en ik heb daar alle begrip voor."

Friso raakte in februari tijdens de traditionele sikvakantie in Oostenrijk bedolven onder een lawine. Daardoor liep hij zwaar hersenletsel op en belandde hij in een coma. Het is de vraag of hij ooit nog bijkomt. De prins wordt sinds begin maart verzorgd in de Londense privékliniek Wellington.

Hoewel Van Vollenhoven binnenkort voor zaken naar Londen moet, is hij niet van plan bij Friso of zijn vrouw Mabel langs te gaan. "Ik wil Mabel niet lastigvallen. Tot nu toe hebben we haar ook nog niet gesproken of gezien. Zij is heel druk met de dagelijkse bezoekjes aan haar echtgenoot en de zorg voor hun twee kindjes. De situatie waarin zij nu zit, is vreselijk. Iets ergers kun je je niet voorstellen."