Scholier (6) geschorst voor aanrandingen

Een 6-jarig jongetje van de Jozefschool in Hillegom is geschorst omdat hij medeleerlingen aanrandde. De stichting waar de Jozefschool onder valt, bevestigt de schorsing woensdag in De Telegraaf. Volgens ouders zou het jongetje zeventien slachtoffers, zowel jongens als meisjes, hebben gemaakt, meldt de krant.

De school heeft de ouders vorige week ingelicht over de schorsing. Wat het jongetje precies heeft gedaan is onduidelijk, maar wordt door een woordvoerder van de Sophia Stichting voor Katholiek Basisonderwijs omschreven als 'grensoverschrijdend gedrag'.

"Op het lichamelijk vlak zijn er dingen gebeurd met leerlingen die verder gaan dan de spelletjes die kleuters normaal doen", laat de woordvoerder weten. Om hoeveel slachtoffers het exact gaat wil de stichting niet zeggen.

Een jaar eerder zou de kleuterleiding al alarm hebben geslagen over het gedrag van het jongetje. "Daar zijn destijds deskundigen bij betrokken", meldt de woordvoerder. "Maar blijkbaar heeft die actie niet het gewenste resultaat opgeleverd."

De Sophia Stichting heeft experts ingeschakeld en onderzoekt de aard en omvang van de aanrandingen op de school.