Capello: "Wil geen bondscoach van ItaliŽ zijn"

Fabio Capello heeft geen interesse in de baan van bondscoach der Italianen. Bovendien vindt hij dat Italië het al uitstekend doet op het huidige EK.

"Ik heb het al eerder gezegd en ik zou het graag willen herhalen", begint Capello in gesprek met Radio 2. "Het roer overnemen bij het Italiaanse nationale elftal is niet iets dat mij interesseert. Bovendien heb ik nu een bepaalde leeftijd bereikt." Ondanks die bepaalde leeftijd wil de 66-jarige Italiaan niet van een kantoorbaan als technisch-directeur weten, hij wil toch op het veld staan.

Italië kan Capello op dit EK wel bekoren. "Ik heb altijd gedacht dat Italië sterker zou zijn dan Kroatië en Ierland, want ik heb hun wedstrijd gezien tegen Spanje in Polen. Dit is een goed nationaal efltal, dat een rol kan spelen in dit Europees kampioenschap."

Italië treft in de kwartfinale wellicht Frankrijk, Oekraïne, maar ook Engeland is een mogelijkheid. Bij dat land nam Capello begin dit jaar onstlag. "Frankrijk heeft meer creativiteit, maar Engeland heeft zelfvertrouwen gekweekt en doet wat ze moeten doen. Ze hebben de spelers die ik ook gekozen zou hebben. Ik heb met Roy Hodgson gesproken en ik ben blij."