Götze: "Wil spelen, lol maken"

Mario Götze kan niet langer wachten. Hij wil zijn EK-debuut maken in het shirt van Die Mannschaft. "Ik heb echt speeltijd nodig."

"Ik ben helemaal fit", aldus Götze in gesprek met Dfb.de. "Wat ik nu echt nodig heb is speeltijd. Ik wil spelen, ik wil lol maken. Zeker in een toernooi als dit, op het grote podium. Veel mensen zeggen me dat ik nog steeds jong ben en m'n toekomst nog voor me heb. Maar geen enkele speler die op de bank zit kan daar tevreden mee zijn, dat zou slecht zijn."

"Het is allemaal heel intens", vervolgt de jonge aanvallende middenvelder van Borussia Dortmund. "Het is heel bijzonder om de processen te zien en hoe iedereen georganiseerd is. Voor mij is het ook geweldig om samen te zijn met het team voor zo'n lange periode. Alles voldoet aan de hoogste standaard: de hotels, het eten, de trainingsvelden. Maar voetbal is voetbal."

Götze wil spelen, maar zit niet te nukken in een hoekje. "Ik probeer het beste van de situatie te maken. Het is een leerproces. Maar het meest belangrijke is dat we drie keer hebben gewonnen. We vormen samen een team en hebben allemaal een gezamelijk doel. Het gaat niet om speler X of speler Y."