Evans krijgt steun van Gilbert en Quinziato

Cadel Evans krijgt steun van onder meer Philippe Gilbert en Manuel Quinziato in de Tour de France. De hele BMC-ploeg stelt zich namelijk in dienst van de Australiër die vorig jaar zijn eerste tourzege boekte. Dat maakten ploegleiders Jim Ochowcz en John Lelangue dinsdag bekend op de website van de Zwitsers-Amerikaanse formatie.

Volgende week zaterdag gaan naast de drie ook Marcus Burghardt, George Hincapie, Amaël Moinard, Michael Schär, Steve Cummings en Tejay van Garderen van start. Voor Hincapie is het zijn zeventiende Tour. Daarmee wordt hij alleen recordhouder. Samen met Joop Zoetemelk had hij al het record van meeste tourdeelnames in handen. De Amerikaan rijdt na de Tour nog een race in eigen land en zwaait dan af.

Evans gaat vol vertrouwen naar de Tour. "Ik weet dat ik kan winnen en mijn voorbereiding is vrijwel identiek aan vorig jaar", stelt de Australiër. "We gaan nu met een nog sterker team naar de race en de route lijkt in mijn voordeel."

Toch weet de oud-mountainbiker dat dat geen garantie is voor succes. "De tijdritten veranderen de dynamiek van de race en de tactiek van mijn rivalen", weet hij. "Net als vorig jaar ga ik met mijn eigen plan naar de Tour, om mijn eigen race te rijden."


Evans krijgt steun van Gilbert en Quinziato (Foto: Novum)