Cameron deelt sneer uit aan Hollande

De Britse premier David Cameron heeft op de G20-top in Mexico een sneer uitgedeeld aan de Franse president François Hollande, die inkomens boven een miljoen euro per jaar een toptarief van 75 procent wil opleggen. Groot-Brittannië zal deze Franse welgestelden met open armen ontvangen, omdat ze via de lagere Britse belastingtarieven kunnen bijdragen aan de gezondheidszorg en het onderwijs, zei Cameron.

Het hoge tarief dat Hollande wil invoeren is onverstandig, denkt de Britse premier. Volgens hem onderdrukt het het competitie-element in het zakenleven.

Franse politici reageerden geïrriteerd op Camerons woorden. "Ik hoop dat het om opmerkingen ging die hij na de maaltijd maakte en dat hij niet volledig besefte wat hij zei, omdat dit soort woorden gewoonweg ongepast zijn", zei het socialistische parlementslid Claude Bartolone tegen de Franse radiozender Europe-1.

De leider van de Franse communistische partij Pierre Laurent zei tegen de Franse zender i-Tele het te betreuren dat Groot-Brittannië de ambitie nastreeft een 'belastingparadijs' te worden.