Amy Winehouse wilde niet clean zijn

Amy Winehouse wilde niet leven zonder drank en drugs. Dat vertelt haar vader in zijn biografie Amy, My Daughter, die volgende week verschijnt. Winehouse zat talloze keren in een afkickkliniek voor ze vorige zomer overleed aan de gevolgen van alcoholmisbruik.

"Voordat ze verslaafd was, was ze al koppig", schrijft Mitch, die Amy's ex-man Blake Fielder-Civil de schuld geeft van de drugsverslaving van zijn dochter. "Maar daarna werd het alleen nog maar erger. Soms wilde ze clean zijn, maar vaker wilde ze het niet."

Sommige van Amy's vrienden denken dat de zangeres de liedjes van haar succesalbum Back to Black op een gegeven moment haatte, omdat ze over Fielder-Civil gingen. Ze zou daarom vaak dronken op het podium verschijnen. Ook Mitch maakte zich zorgen om het drankmisbruik van zijn dochter en vreesde dat 'haar ziekte ons allebei fataal zou worden'.

Mitch schrijft verder dat Amy tijdens haar carrière last had van plankenkoorts en aan haar lichaam liet sleutelen. Zo onderging ze ruim een jaar voor haar dood een borstvergroting en wilde ze haar neus laten doen.