[Groep D] Vooruitblik: Engeland - Oekraïne

Vanavond valt ook in groep D de definitieve beslissing welke landen doorgaan naar de kwartfinale. Frankrijk en Engeland zijn dichtbij, maar gastland Oekraïne mag zeker niet worden uitgevlakt. Zij hebben namelijk drie punten, waar de Fransen en Engelsen elk vier punten hebben. Hieronder volgt een vooruitblik op het duel tussen Engeland en Oekraïne.

Bij Engeland hoopt hem op Wayne Rooney, die de eerste twee groepswedstrijden op het EK voetbal moest missen, vanwege een schorsing. Het is echter aan bondscoach Hodgson om één van de aanvallers, die zich in de afgelopen duels in de kijker hebben gespeeld, te offeren. Zowel Welbeck als Caroll maakte namelijk een zeer fraai doelpunt.

Toch rijst daarnaast ook de vraag of Rooney inderdaad een versterking is. Tijdens de laatste twee eindtoernooien vond de aanvaller van Manchester United het net namelijk niet.

Voor Oekraïne is de wedstrijd tegen Engeland een loodzware opgave. Van de vier onderlinge wedstrijden wonnen de Oekraïners er slechts één. Bovendien won het land de laatste zes duels in Donetsk, de plaats van handeling van vanavond, niet. Er werd vier keer verloren en twee keer gelijkgespeeld.



Vermoedelijke opstellingen:

Engeland:
Hart, Johnson, Terry, Lescott, Cole, Milner, Gerrard, Parker, Young, Rooney, Welbeck
 
Oekraïne:
Pyatov,Gusjev,Kusher,Shevchuk,Selin,Yarmolenko,Timoshchuk,Voronin,Konoplyanka,Nazarenko,Shevchenko