Vier Nederlanders voor Argos in Tour

Namens Argos-Shimano zullen vier Nederlanders de Tour de France rijden. De ProContinentale ploeg, die met een wildcard toegelaten is, zet al zijn kaarten op de Duitse topsprinter Marcel Kittel. De Nederlanders Roy Curvers, Koen de Kort, Albert Timmer en Tom Veelers zullen hem daarbij ondersteunen.

De overige vier plaatsen in de Tourselectie van de Nederlandse formatie worden ingenomen door de Fransen Yann Huguet en Matthieu Sprick en de Duitsers Johannes Fröhlinger en Patrick Gretsch. Van het negental zijn alleen De Kort, Timmer, Sprick en Fröhlinger al eerder uitgekomen in de grootste koers ter wereld.

Argos gaat met een duidelijk strijdplan van start volgende week zaterdag in Luik. Via een geslaagde ontsnapping of een gewonnen massasprint van Kittel gaat het team proberen de Tourorganisatie te danken voor de uitnodiging.

Co-manager Sissy van Alebeek licht in een persbericht de keuze om de selectie rond Kittel te bouwen toe: "Onze ploeg heeft een sprinttrein van wereldklasse en in Marcel Kittel een jonge topsprinter die in de Tour op het allerhoogste niveau zijn mogelijkheden gaat verkennen."

Kittel gaat de uitdaging in de sprints met wereldkampioen Mark Cavendish graag aan: "Ik ga naar Frankrijk om Cavendish uit te dagen. Ik kijk er naar uit om de strijd met hem aan te binden. Hij is op dit moment de beste sprinter van de wereld."

Naast de berichten rond de selectie voor de Tour had Argos ook nog ander nieuws. De ploeg heeft het contract van Kittel verlengd tot en met 2014.