Gesink wil kopmanschap voor Tour delen

Robert Gesink hoopt het kopmanschap van de Rabobank-ploeg voor de Tour de France te kunnen delen met Bauke Mollema en Steven Kruijswijk. De Varssevelder hoopt zo de druk op een goed resultaat te kunnen verminderen.

Gesink zegt tegenover NUsport dat zich beter voelt als niet alle druk op zijn schouders ligt. "Het deel dat door ons drieën gedeeld kan worden, is hopelijk het omgaan met de verwachtingen van Nederland. Dat die mannen wat druk wegnemen. En dat Steven en Bauke een deel van het takenpakket overnemen. Zaken waar ik niet mee bezig wil zijn."

Liever richt de Rabobank-renner zich op zijn eigen presteren, waarbij hij het niveau van 2010 wil halen. Hij werd toen vijfde. Dit jaar zijn grote namen als Alberto Contador en Andy Schleck er niet bij, waardoor lastig te bepalen is waar iedereen staat. "Schiet mij maar lek. Ik zie wel waar het schip strandt. Als ik dat niveau van 2010 haal, dan kan er heel veel. Maar vorig jaar heb ik gezien dat er maar iets hoeft te gebeuren of er kan een streep door de rekening."