Mexicanen beschuldigen KPN van obstructie

KPN heeft geprobeerd te breken met het Mexicaanse telecombedrijf América Móvil, dat naar flink aandeel streeft in het Nederlandse bedrijf. Dat zegt financieel verantwoordelijke bij Movil Carlos Garciá Moreno in het Financieele Dagblad van dinsdag. KPN zou van de Mexicanen hebben geëist dat het bedrijf af zou zien van een deel van de stemrechten.

"Zij wisten dat wij dat nooit zouden accepteren. Eén aandeel, één stem is heilig voor ons," aldus de topman tegenover het FD. América Móvil heeft volgens hem op 'vele punten' wel toegegeven en was ook bereid concessies te doen door middel van een aandeelhoudersovereenkomst.

América Móvil heeft aangekondigd een belang van 27,7 procent in KPN te willen opbouwen door middel van een bod van acht euro per aandeel. KPN is afwijzend tegenover het bod, onder meer vanwege het controlerende belang dat América Móvil bij aandeelhoudersvergaderingen kan hebben. Daar komt meestal niet meer dan vijftig procent van de aandeelhouders opdagen.

Maandagavond meldde het Mexicaanse telecombedrijf wederom buiten de beurs om aandelen in KPN te hebben gekocht. América Móvil houdt nu 8,46 procent van de uitstaande aandelen van KPN.


Mexicanen beschuldigen KPN van obstructie (Foto: Novum)