Bilic: "Het was een heroïsche wedstrijd"

Slaven Bilic is trots op zijn Kroatische elftal, dat uiteindelijk door een 1-0 verlies tegen Spanje uitgeschakeld werd in de poulefase. "We hebben alles geprobeerd."

"Ik wil mijn spelers feliciteren", aldus de 43-jarige Bilic in gesprek met HRT. "Het was een heroïsche wedstrijd maar helaas hebben we niet gewonnen. We hebben goed verdedigd en wisten dat onze kansen zouden komen. We hadden de beste kansen, maar profiteerden er niet van. Als we dat wel hadden gedaan hadden wij nu in de kwarfinale gespeeld."

"We hebben alles geprobeerd", vervolgt de coach, die komend seizoen na zes jaar bij de nationale ploeg aan de slag gaat voor Lokomotiv Moskou. "We verdedigden, probeerden druk te zetten, aan te vallen, het was een open wedstrijd, maar uiteindelijk was het niet genoeg. We kwamen hier om dit EK te winnen en dat plan is niet geslaagd, maar toch hebben we een goede indruk achtergelaten."

Bilic denkt echter dat deze generatie spelers ook zonder hem ooit terug zal keren voor meer. "Dit is een fantastische generatie. Over twee jaar zullen ze allemaal nog beter zijn en ze kunnen grote resultaten behalen in de toekomst." Tot slot, als laatste woorden als Kroatische bondscoach: "Bedankt dat jullie het met me uitgehouden hebben."