RadioShack selecteert Horner toch voor Tour

Chris Horner doet toch mee aan de Ronde van Frankrijk. De 40-jarige Amerikaan ontbrak in de voorselectie, maar is door RadioShack-Nissan uiteindelijk toch geselecteerd voor de Tour. De wielerploeg maakte de negenkoppige selectie maandag bekend.

Waarschijnlijk speelt het geblesseerd afhaken van kopman Andy Schleck een belangrijke rol in het alsnog opnemen van Horner. Zijn broer Fränk Schleck liet al weten het kopmanschap niet in zijn eentje te willen vervullen. Horner eindigde in 2010 al eens als negende in de Tour. Met de Duitser Andreas Klöden heeft RadioShack nog een derde klassementsman in de gelederen. Zij krijgen ondersteuning van Fabian Cancellara, Tony Gallopin, Maxime Monfort, Yaroslav Popovych, Jens Voigt en Haimar Zubeldia.

Jakob Fuglsang en Linus Gerdemann zijn de opvallendste afwezigen in de fusieploeg, die een weinig succesvol eerste halfjaar achter de rug heeft. De Nederlander Joost Posthuma haakte al in een eerder stadium af. Hij behoorde niet eens tot de voorselectie.

De Tour gaat volgende week zaterdag van start met een proloog in Luik. La Grande Boucle finisht 22 dagen later met de traditionele etappe naar de Champs Élysées in Parijs.