Whitmarsh: "Met twee of drie zeges kampioen worden"

McLaren-teambaas Martin Whitmarsh denkt dat de kampioen in de Formule 1 dit jaar minder zeges nodig heeft dan gebruikelijk. Omdat per race de volgorde in het veld wisselt is het van belang om zo consistent mogelijk te zijn.

Whitmarsh denkt dat het onvoorspelbare van de sport het gehele seizoen aan zal gaan houden. "Ik denk dat het heel aannemelijk is dat de titel dit jaar naar een coureur gaat die erin slaagt om twee of drie races te winnen. Maar om de titel daadwerkelijk te kunnen pakken met slechts twee of drie zeges achter je naam, moet je als coureur natuurlijk ook wel regelmatig een behoorlijk aantal punten pakken in de races die je niet wint."

"Aangezien de onderlinge verschillen tussen de topteams zo klein zijn, ziet het er namelijk echt naar uit dat het kampioenschap dit seizoen niet wordt beslist aan de hand van het aantal zeges dat je pakt, maar door hoe je de schade kunt beperken door goed te scoren als de zege buiten bereik is."

McLaren heeft dit seizoen met Jenson Button en Lewis Hamilton al twee zeges geboekt. Van dit duo is Hamilton momenteel de beste en hij gaat na zeven races aan de leiding van het kampioenschap met 88 punten. Hij heeft twee punten voorsprong op Ferrari-coureur Fernando Alonso en drie op regerend wereldkampioen Sebastian Vettel.