Robben in de clinch met Van Marwijk

Het Nederlands elftal werd gisteren op het EK roemloos uitgeschakeld na een 2-1 nederlaag. Zowel binnen als buiten het veld leek Oranje geen eenheid uit te kunnen stralen. Een stevige confrontatie tussen Arjen Robben en bondscoach Bert van Marwijk is hier een voorbeeld van.

Van Marwijk schreeuwde tijdens de wedstrijd dat Robben mee moest helpen verdedigen. De NOS heeft dit op beeld vastgelegd. Robben lijkt na 36 seconden te schreeuwen: "Ik ben gebroken. Hou je bek man!" De woorden van de aanvaller zijn echter niet helemaal duidelijk, waardoor de boodschap ook iets anders kan zijn. "Ga toch weg man!" zou hij ook gezegd kunnen hebben.

Na afloop van de wedstrijd was Robben tegenover Jack van Gelder in ieder geval duidelijk met zijn commentaar over de prestaties van het Nederlands elftal op het EK. "Sommige dingen zijn onverklaarbaar. De honger in de ploeg was er wel, maar na een bepaalde fase gebeurt er iets in de ploeg, blijven we niet door voetballen. We moeten allemaal maar eens goed in de spiegel kijken. Iedereen heeft gefaald bij ons. Er zijn wel wat dingen gebeurd in de spelersgroep, maar die moeten we intern houden."