[Groep C] Vooruitblik: Kroatië - Spanje

Vanavond valt de beslissing in groep C. Ierland is al uitgeschakeld, maar de overige drie landen maken nog kans op de volgende ronde. Wie gaat het worden? Hieronder vind je de vooruitblik op de wedstrijd tussen Kroatië en Spanje.

De rekenmeesters hebben in aanloop naar de confrontatie tussen Kroatië en Spanje flink wat scenario's doorlopen. Mochten de wedstrijd tussen beide landen in 2-2 eindigen, dan zijn ze allebei door. Wordt er niet gescoord en winnen de Italianen van Ierland, dan is Kroatië uitgeschakeld. Bovendien kunnen de Kroaten bij een 1-1 en minimaal een 2-0 zege voor de Italianen eveneens naar huis. Spanje heeft aan één punt voldoende voor de volgende ronde.

Mario Mandzukic scoorde tijdens dit EK voetbal al drie keer voor de Kroaten en is strijdlustig. "Spanje is een goed team, maar we zijn niet bang. We zijn bereid ons hart op het veld achter te laten, maar we hebben ook geluk nodig."

Spanje heeft het rekenen zoveel mogelijk aan andere personen overgelaten. "Wij willen met zeven punten groepswinnaar worden", liet verdediger Raul Albiol weten. "We bereiden ons net zo voor als op de twee eerste duels. Er komt geen pact."



Vermoedelijke opstellingen:

Kroatië:
Pletikosa, Srna, Corluka, Schildenfeld, Strinic, Vukojevic, Raktikic, Modric, Perisic, Mandzukic, Eduardo

Spanje:
Casillas, Arbeloa, Ramos, Piqué, Alba, Busquets, Alonso, Silva, Xavi, Iniesta, Torres

Zal Spanje tegen Kroatië ook haar sportieve plicht vervullen? (Foto: Pro Shots)