Hoogerland wil bolletjestrui behalen in Tour

Johnny Hoogerland wil zich de komende Tour de France weer van voren laten zien. De Zeeuw uit de Vacansoleil-ploeg wil revanche voor vorig jaar toen hij aangereden werd door een auto van de Franse televisie en in het prikkeldraad belandde. Hij liep zo de kans mis om de bolletjestrui te pakken, maar dit jaar moet dat wel gaan lukken.

"Het was in 2011 niet echt een doel, maar het liep nu eenmaal zo. Het was jammer dat ik nooit de kans heb gekregen om er uiteindelijk voor te gaan." Hoogerland raakte door de val gewond aan zijn bil en had hierna de kracht niet meer om de bollentrui te kunnen verdedigen. Hij probeerde het wel, maar kwam tekort.

"Meer dan vorig jaar heb ik mijn zinnen op de bergtrui gezet, al weet ik wel dat het niet gemakkelijk is. Je moet geluk hebben en een paar keer in een goede aanval meezitten. Er zijn een paar ritten waar je een boel punten kunt pakken." Om zich hier op voor te bereiden reed de Vacansoleil-renner de Ronde van Zwitserland. "Ik heb de kilometers gemaakt die ik nodig had om beter te worden. Dat is gelukt. Nu een paar dagen rusten en dan met de ploeg iets moois proberen te maken van het NK op de weg."

Hoogerland gaat weer voor de bolletjestrui in de Tour (Foto: Pro Shots)