Feyenoord staat Koeman niet af aan KNVB

Feyenoord staat Ronald Koeman niet af aan de KNVB om bondscoach van het Nederlands elftal te worden. De Rotterdamse club gaat ervan uit dat de bond zich na de uitschakeling op het EK zal melden voor de coach, meldt Voetbal International vandaag.

Technisch directeur van de club Martin van Geel is duidelijk over zijn trainer. "We hebben gezamenlijk afgesproken dat Ronald ook komend seizoen onze trainer is. Bovendien staat er inderdaad geen enkele ontbindende clausule in zijn contract, ook niet voor het bondscoachschap" zegt Van Geel. "Daarom maak ik me geen zorgen over de eventuele interesse van de KNVB in onze trainer. Hij blijft bij ons."

Nederland verloor op het toernooi in Polen en Oekraïne alle drie zijn groepswedstrijden. Ondanks dat bondscoach Bert van Marwijk twee jaar geleden op het WK in Zuid-Afrika de finale haalde, staat zijn positie onder druk. Ronald Koeman loodste Feyenoord het afgelopen seizoen naar een verrassende tweede plek in de Eredivisie, waarmee de voorronde van de Champions League werd behaald.

Feyenoord wil Koeman niet laten gaan (Foto: Pro Shots)