FOK!filmtips van de dag: DeepStar Six

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!film.

DeepStar Six 1

Ook vanavond wordt het weer vechten om de afstandsbediening. Er komen om 20.30 uur namelijk maar liefst vijf films tegelijk op de tv. Hou je van drama dan mag je op RTL5 de film Freedom Writers met onder meer Hillary Swank niet missen. Nog meer drama maar dan in combinatie met harde misdaad zien we in de rolprent van Sam Mendes, Road To Perdition met Paul Newman en Tom Hanks op RTL7. Op Net5 op hetzelfde tijdstip de komische actiefilm The Mexican met Brad Pitt en Julia Roberts en voor de komedie King Ralph, met John Goodman, Peter O'Toole en John Hurt, kun je terecht op RTL8.

DeepStar Six 2

De FOK!filmtip van de dag is echter voor een horrorklassieker die sinds 1995 slechts een enkele keer op de Nederlandse televisie te zien was. Op RTL7 komt om 22.45 uur de cultfilm DeepStar Six. Een heerlijke film van slasher grootmeester Sean S. Cunningham, die eerder naam maakte met onder meer Friday The 13th en de House-reeks (de horrorklassiekers niet die saaie serie over die dokter). In DeepStar Six draait het om een experimentele nucleaire basis onderzee die aangevallen wordt door een onbekend monster van de zeebodem. Samen met Leviathan toch films die een liefhebber van jaren tachtig onderwaterhorror wel in de kast heeft staan.

DeepStar Six 3

Voor de ware diehards is er tenslotte om 00.50 uur op BBC1 de ietwat flauwe komedie The Lonely Guy met Steve Martin te zien. Genoeg keuze dus weer vanavond.Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!