[Euro 2012] Uitslagen groep B

Vanavond werden op het EK in Groep B de laatste groepsduels afgewerkt. Nederland verloor met 2-1 van Portugal, terwijl Duitsland met dezelfde score Denemarken klop gaf. Door dit resultaat plaatsten Duitsland en Portugal zich voor de laatste acht op het EK.

Nederland ook onderuit tegen Portugal

Nederland had nog een kleine kans om de laatste acht op het EK te bereiken, maar dan moest er met twee doelpunten verschil gewonnen worden van Portugal en moest Duitsland van Denemarken winnen. Met dit scenario in het achterhoofd begon Nederland sterk aan het duel tegen Portugal, wat resulteerde in een vroege openingstreffer van Van der Vaart. De Portugezen knokten zich terug in de wedstrijd, wat na een half uur spelen leidde tot de gelijkmaker van Cristiano Ronaldo.

Ook na rust gingen de Portugezen ondanks enkele tactische omzettingen bij Nederland door. Bondscoach Bert van Marwijk probeerde met het inbrengen van Afellay nog iets te forceren, maar dit had niet het gewenste effect. Ronaldo maakte zijn tweede goal, waardoor Portugal door is naar de laatste acht en Nederland in Groep B roemloos onderaan eindigde met nul punten. Portugal zal nu in de kwartfinales spelen tegen Tsjechië.

Lees hier het wedstrijd verslag na.

Duitsland doet sportieve plicht

Voor Denemarken gold vrijwel dezelfde opdracht als voor Nederland: winnen om kans te houden op de volgende ronde. De ploeg van Morten Olsen trof een sterk Duitsland dat na twintig minuten via Podolski de leiding nam. De Denen kwamen al snel via Krohn-Dehli op gelijke hoogte, waardoor er nog van alles mogelijk leek te zijn.

Duitsland bleek echter de sterkere ploeg en had in de tweede helft het overwicht. De Denen moesten een kwartier voor tijd alles of niets spelen om Duitsland te verslaan, maar slaagden niet in deze opzet. Het was Bender die Duitsland aan de 2-1 hielp en hiermee aan de derde zege in drie duels. De Duitsers plaatsten zich zo voor de kwartfinales en komen daar Griekenland tegen.

Lees hier het wedstrijd verslag na.

Uitslagen

Thuis Uit Uitslag
Denemarken Duitsland 1-2
Portugal Nederland 2-1


Eindstand

# Land Wedstrijden Winst Gelijk Verlies Punten Doelsaldo
1 Duitsland 3 3 0 0 9 5-2
2 Portugal 3 2 0 1 6 5-4
3 Denemarken 3 1 0 2 3 4-5
4 Nederland 3 0 0 3 0 2-5