[Euro 2012] Uitslagen groep D

Vanavond werden de tweede reeks groepswedstrijden in groep D afgewerkt. Gastland Oekraïne trad aan tegen Frankrijk en Zweden nam het op tegen Engeland.

Storm in Donetsk

De supporters in Donetsk maakten zich op voor wat net als tegen Zweden afgelopen maandag een feest zou moeten worden. Frankrijk gooide echter roet in het eten

De wedstrijd tussen Oekraïne en Frankrijk was nog geen 6 minuten oud, toen scheidsrechter Björn Kuipers de wedstrijd stil moest leggen wegens zwaar onweer. Pas na een uur kon de wedstrijd weer hervat worden. De Fransen waren in de eerste helft de bovenliggende partij, maar gescoord werd er niet.

Ook in de tweede helft waren de Fransen de betere ploeg. In de 53ste minuut kwamen ze dan ook op voorsprong door een doelpunt van Menez. Kort daarop werd de voorsprong verdubbeld door een doelpunt van Cabaye. Het gastland ging nog op zoek naar een aansluitingstreffer, maar kon niet echt tot grote kansen komen. Daardoor bleef het 2-0 voor de Fransen.

Klik hier voor het uitgebreide verslag.

Zweden uitgeschakeld na verlies

In Kiev won Engeland na met name een spectaculaire tweede helft van Zweden met 2-3. Mede door het resultaat eerder vandaag in Donetsk kan Zweden zich niet meer plaatsen voor de kwartfinales.

In de eerste helft gebeurde niet erg veel, wel kwam Engeland in de 23ste minuut op voorsprong door een kopgoal van Carroll na een prachtige pass van Gerrard.

In de tweede helft gebeurde daarentegen erg veel. In de 49ste minuut ging de bal na een inzet van Mellberg via Johnson in het doel van de Engelsen. Tien minuten later zette diezelfde Mellberg zichzelf toch op het scorebord nadat hij een voorzet van Martin Olsson in het doel van Hart kopte.

Niet veel later bracht Walcott beide ploegen weer op gelijke hoogte, door uit een hoekschop de bal achter voormalig PSV-goalie Isaksson te plaatsen. Diezelfde Walcott stond aan de basis van het mooiste doelpunt van de wedstrijd. Nadat hij de bal had voorgezet, tikte Welbeck de bal via zijn hak achter het standbeen in het Zweedse doel. De Zweden probeerde nog wel tevergeefs de aanval te zoeken, waardoor er voor hun in de wedstrijd tegen Frankrijk niets meer op het spel staat.