Nederlandse wanbetalers bij Griekse restaurants

Nederlandse bezoekers van Griekse restaurants weigeren regelmatig te betalen voor hun maaltijd. De wanbetalers menen via de EU al geld aan Griekenland te hebben afgedragen. Dat heeft de Federatie van Griekse Gemeenschappen in Nederland gezegd tegen horecamagazine Misset Horeca.

Federatievoorzitter Pavlos Kerasavopoulos zegt regelmatig meldingen te ontvangen van Griekse restauranthouders over wanbetalende Nederlanders. "Ik heb serieus meermalen klachten gekregen dat Nederlanders in een Grieks restaurant zeggen dat ze niet willen voldoen omdat ze via de EU al hebben betaald."

Kerasavopoulos vindt dat EU-landen die kritisch zijn over Griekenland de hand eens in eigen boezem moeten steken. "Nederland wist dat het met Griekenland bij het begin van de euro niet goed zat, maar dacht ook: hoe meer landen meedoen, hoe beter dat is voor de handel en export. Dan moet je niet achteraf zeuren."

De voorzitter stipt ook nog een positief punt in de relatie tussen Nederland en Griekenland aan. "Maar de koninklijke familie heeft in elk geval vertrouwen, anders zouden ze niet investeren in een Grieks vakantiehuis." Kroonprins Willem-Alexander en prinses Maxima kochten eerder dit jaar een vakantievilla in Griekenland.