Van fraude verdachte Haagse advocate geschorst

De Haagse advocate die verdacht wordt van miljoenenfraude is donderdag voor onbepaalde tijd geschorst. Dat meldt de Orde van Advocaten, die om de schorsing had gevraagd. De advocate, partner van het voormalige Utrechtse PVV-Statenlid Jos van Hal Scheffer, werd vorige week opgepakt.

De vrouw zou cliënten van haar advocatenkantoor in Den Haag voor miljoenen euro's hebben opgelicht door brieven en beschikkingen van rechtbanken en de Raad van State te vervalsen. De Waalwijkse woningcorporatie Casade, een van de gedupeerden, deed woensdag aangifte tegen de vrouw.

De Orde van Advocaten in Den Haag begon eind maart een onderzoek naar de vrouw, nadat medewerkers van haar advocatenkantoor uit de school waren geklapt over haar praktijken. Deken Ernst van Win meldde de zaak vervolgens bij het Openbaar Ministerie.

De advocate heeft bekend dat ze geschriften heeft vervalst, zei haar advocaat Theo Hiddema eerder in NRC Handelsblad. Het zou gaan om een wanhoopsdaad. Haar man stapte vorige week op als Statenlid vanwege het fraudeonderzoek naar zijn vrouw. Hij is niet bij de fraudezaak betrokken, meldt zijn vrouw via haar advocaat.