Sport mee voor het goede doel

Microsoft heeft aangekondigd dat de Britse band Kaiser Chiefs de ambassadeurs zullen zijn voor de Xbox Summer Stadium sport- en entertainmentcampagne, die plaatsvindt van 15 juni tot 12 augustus 2012.

Als onderdeel van deze rol heeft de band hun support toegezegd aan Microsofts liefdadigheidspartner Right To Play door fans aan te sporen om te doneren aan dit goede doel.

Op 16 juni 2012 om 19:00 uur Nederlandse tijd zijn gamers in Europa uitgenodigd om deel te nemen aan de 100 meter in de game Kinect Sports om te helpen het Guinness World Record te breken voor het hoogste aantal mensen dat tegelijk meedoet aan een online race. Deelnemers zullen niet alleen de kans krijgen dit record te breken, maar Microsoft zal ook geld doneren aan Right To Play voor elke persoon die deelneemt. Deze contributies gebruikt Right To Play om met de kracht van het spelen, kinderen die het moeilijk hebben te onderwijzen en ze sterker in hun schoenen te doen staan.

Kaiser Chiefs leadzanger, Ricky Wilson: "We zijn er trots op om Right To Play te supporten en willen onze fans en Xbox communities oproepen om dit goede doel te steunen. Morgen, op 16 juni, zal ik meedoen met mensen vanuit heel Europa met het hardlopen voor het goede doel op Xbox LIVE. Het neemt slechts 10 seconden van je tijd in beslag om iets te kunnen betekenen voor kinderen van over de hele wereld."

In het weekend van 15-17 juni 2012, geeft Xbox gratis toegang tot de Xbox LIVE Gold-services, dus ook mensen zonder Xbox LIVE Gold-lidmaatschap kunnen meedoen met het rennen voor het goede doel.

Tijdens de Xbox Summer Stadium-campagne zullen sportfans ook de kans hebben hun eigen land te vertegenwoordigen in wekelijkse online toernooien. De campagne zal in het weekend van 10 augustus eindigen met een exclusief en intiem concert van de Kaiser Chiefs. Xbox LIVE Gold leden zullen dit concert exclusief kunnen bekijken via de MUZU.TV entertainment app op Xbox LIVE.

Volledige details over hoe je mee kunt doen aan de poging om het Guinness World Record te breken op de 100 meter in Kinect Sports en hoe je Right To Play daarmee steunt, zijn te vinden op www.xbox.com/right-to-play