Square Enix wuift verkrachtingsscène weg

Game-uitgever Square Enix doet de commotie rond een verkrachtingsscène in het actieavontuur Tomb Raider af als onzin. Volgens het gamebedrijf is de scène gekuist en bovendien bepalend voor het gamepersonage Lara Croft. In een verklaring stelt Square Enix dat het zich niet inlaat met seksuele intimidatie.

De ophef ontstond nadat een producer van de game tegen het Amerikaanse gameweblog Kotaku had gezegd dat "Lara Croft tijdens een verkrachtingsscène in een hoek gedreven wordt". Volgens de uitgever is deze bewoording overdreven.

"Het is het moment waarop Lara voor het eerst iemand vermoordt", zegt het gamebedrijf in een verklaring. "Er hangt dreiging in de lucht, maar seksuele intimidatie maakt geenzins deel uit van onze game."

De scène werd vorige week getoond tijdens een gamebeurs in Los Angeles. In het spel wordt Lara Croft gevangen door een groep rebellen op een tropisch eiland en probeert een van de mannen zijn zin te krijgen. Lara verzet zich en wat volgt is een spectaculaire ontsnapping.

Tomb Raider ligt begin maart in de winkel voor de Xbox 360 en PlayStation 3.


Square Enix wuift verkrachtingsscène weg