Audi op pole op Le Mans

Audi heeft zich voor de 24 uur van Le Mans de eerste startrij gekwalificeerd. Andre Lotterer reed uiteindelijk met de Audi R18 e-tron quattro in de laatste kwalificatiesessie de snelste tijd: 3.23,787 minuten over het 13,6 kilometer lange circuit.

De tweede stek is voor de Audi R18 Ultra van Romain Dumas, Loic Duval en Marc Gené. Deze bolide is in tegenstelling tot de R18 e-tron niet uitgerust met hybride technologie. De beste Toyota TS030 was in handen van Anthony Davidson die de hybride bolide van het Japanse merk naar plaats drie stuurde, voor de Audi R18 e-tron van Capello/Kristensen/McNish, de Toyota van Wurz/Lapierre/Nakajima en de Audi R18 Ultra van Bonanomi/Jarvis/Rockenfeller.

Aan het evenement doen dit weekend twee Nederlanders mee. Jeroen Bleekemolen kwalificeerde zich met zijn LMP1 Rebellion-Toyota op plaats negen algemeen. Hij heeft de Italiaan Andrea Belicchi en de Tsjech Harald Primat als teamgenoten.

Yelmer Buurman wist met de Status Lola-Judd zich op plaats 21 algemeen en op de achtste plaats in zijn klasse te nestelen. Hij rijdt samen met de Brit Alexander Sims en de Fransman Romain Ianetta.

De race op Le Mans begint zaterdagmiddag om 15.00 uur.