Del Bosque: "Niet rekenen tegen Kroaten"

Vicente Del Bosque is zeer tevreden met Spanje's 4-0 overwinning op Ierland. Tegen de Kroaten kunnen de Spanjaarden nu gelijkspelen, maar dat wil Del Bosque niet.

"Wij en de Kroaten zijn atleten en we willen op een faire manier winnen", aldus Del Bosque na afloop. "Ik heb niet gerekend. Ik denk niet wat we gelijk willen spelen. We willen alleen voor de winst gaan, niets anders." Del Bosque liet voor de wedstrijd tegen Ierland zijn 4-6-0-formatie varen en posteerde met Fernando Torres weer een echte spits in de basis.

"We hebben Torres vandaag erin gezet om te doen wat hij vandaag heeft gedaan. We zijn erg blij dat we zoveel mogelijkheden hebben in onze selectie. De verdediging stond zeer goed. We voelden ons zeer comfortabel, over het algemeen denk ik dat we een zeer complete wedstrijd hebben gespeeld", aldus de Spaanse bondscoach.

"Ik ben blij omdat onze doelstelling was deze wedstrijd te winnen, met meer doelpunten verschil dan de Kroaten deden. In een competitie ben je nooit alleen, we moeten constant alert zijn. We kunnen niet relaxen, ook al hebben we deze wedstrijd gewonnen."