Blanc: "Oekraïne heeft sterk team"

De Franse bondscoach Laurent Blanc verwacht geen makkelijke wedstrijd op vrijdagavond tegen Oekraïne. De coach weigert verder toe te geven of hij zijn elftal zal wijzigen. In een persconferentie liet Blanc weten de Oekraïners, eerste in Groep D, niet te onderschatten.

"Oekraïne heeft z'n sterke punten. Ze zijn sterk. Het is mogelijk dat we hetzelfde spelen als tegen Engeland, maar wellicht veranderen we het één en ander. Dat zeg ik nu nog niet. Ik zal in ieder geval niet wisselen als straf voor de wedstrijd tegen Engeland."

Tegen de Engelsen speelde Frankrijk met 1-1 gelijk. Blanc analyseerde de wedstrijd uitvoerig. "Ik heb de wedstrijd enkele malen teruggezien. Tegen Engeland hadden wij het betere van het spel, maar werden we pas na 25 minuten echt wakker. Ik hoop dat we dit keer eerder ontwaken. Ons team is zichzelf constant aan het ontwikkelen en verbeteren."

Een extra verbetering kan de terugkeer van de geblesseerde middenvelder Yann M'Vila zijn. "Alle spelers zullen vrijdag beschikbaar zijn. M'Vila is erg belangrijk in het spel dat wij spelen. Hij heeft blessures en een erg zwaar seizoen achter de rug. We zullen de voors en tegens tegen elkaar afwegen", aldus Blanc.