Sony: 'Wii U is een aparte generatie'

Shuhei Yoshida, president van Sony Worldwide Studios, ziet de Wii U als een console die in een andere generatie zit dan andere next-gen consoles. De Wii U van Nintendo ligt eind dit jaar in de schappen.

"Ik dacht altijd dat de PlayStation 3 en Xbox 360 in dezelfde generatie zaten. De Wii was totaal anders. De industrie groeide extreem snel toen die drie consoles uitkwamen omdat de focus lag op andere consumenten," vertelt Yoshida. "De PS3 en Xbox 360 richtten zich op high-definition en online services. De Wii creëerde een nieuwe markt. Het leek alsof er twee generaties tegelijk aan de gang waren. De Wii U is de volgende generatie Wii, het zit in een aparte generatie."

Op de vraag of hij de Wii U beschouwt als concurrent voor de PlayStation 4 reageert hij als volgt: "We praten op dit moment niet over toekomstige PlayStation-platforms, maar alles concurreert met alles voor tijd en geld van de consument. De gamesindustrie is veel groter dan vijf jaar geleden. Veel meer mensen gamen op hun smartphone, pc en Facebook. Het draait niet meer alleen om de grote drie: Sony, Microsoft en Nintendo."