ING wil staatssteun dit jaar verder aflossen

ING streeft ernaar dit jaar nog een gedeelte terug te betalen van de schuld aan de Nederlandse staat. Dat kondigt topman Jan Hommen donderdagmiddag aan tijdens een presentatie bij Goldman Sachs. Hoeveel staatssteun ING dit jaar aflost is niet bekendgemaakt.

De bank en verzekeraar betaalt de terugbetaling gedeeltelijk met de opbrengst van de verkoop van ING USA. De internetspaarbank is begin dit jaar voor negen miljard dollar (7,1 miljard euro) overgenomen door Capital One.

ING leende tijdens het hoogtepunt van de kredietcrisis in 2008 tien miljard euro. Tot nu toe heeft ING de Nederlandse staat al negen miljard euro terugbetaald, waarvan twee miljard euro rente. Nog eens drie miljard euro schuld plus anderhalf miljard euro rente staat nog open.

ING had de staatssteun eigenlijk al vorige maand willen afbetalen. Begin dit jaar kondigde de bank echter aan dit naar achteren te verschuiven tot uiterlijk eind 2013. Reden hiervoor waren de aanhoudende crisis en de strengere kapitaaleisen.

Ook nu geeft ING aan dat de terugbetaling zal plaatsvinden 'onder voorwaarden die acceptabel zijn voor alle stakeholders, terwijl ook de kapitaalratio's op orde blijven en wordt voldaan aan de stijgende Basel III-eisen'.


ING wil staatssteun dit jaar verder aflossen (Foto: Novum)