Kroegbaas verwijderde sporen na schietpartij

De eigenaar van het café in Valkenswaard waar zondag drie mensen gewond raakten bij een schietpartij, heeft na het incident bewust sporen vernietigd. Dat schrijft burgemeester van Valkenswaard Anton Ederveen in een brief aan de gemeenteraad.

De exploitant verklaarde vlak na het incident dat er niets aan de hand was en dat slechts met neppistolen zou zijn geschoten. Ook zou niemand gewond zijn geraakt. Toen de politie arriveerde waren enkele mensen de vloer aan het schoonvegen. Agenten zagen echter verse bloedvlekken op de grond.

De cafébaas had bovendien verzuimd te melden dat er in en rondom het café zou zijn gevochten. De burgemeester vond dat reden genoeg om de kroeg voor minimaal drie weken te sluiten.

Tijdens de schietpartij bevonden zich zo'n zestig mensen in het café. Volgens de uitbater kwamen er vier of vijf onbekenden binnen, waarna er werd geschoten. De aanwezigen vluchtten vervolgens via een nooduitgang de straat op.

Uiteindelijk bleken twee mensen schotwonden in de borst te hebben en een in een been. De drie zijn buiten levensgevaar. Agenten ontdekten even later een kogelgat in een ruit van een shoarmazaak in de buurt.

De politie laat weten dat de exploitant wordt verhoord, maar dat hij geen verdachte is. "De prioriteit ligt nu bij het oplossen van de zaak. Inhoudelijk kunnen we hier niet op ingaan", aldus een woordvoerder. De zegsvrouw laat desgevraagd weten dat het uitwissen van sporen in principe een misdrijf is.