Zonderland en Van Gerner naar Olympische Spelen

Turners Epke Zonderland en Céline van Gerner zijn voorgedragen bij NOCNSF voor deelname aan de Olympische Spelen. Dat maakte turnbond KNGU woensdag bekend. Bij de mannen was Zonderland al vrijwel zeker van een ticket naar Londen, nadat Jeffrey Wammes zich met een blessure uit de strijd had teruggetrokken.

Van Gerner krijgt de voorkeur boven Wyomi Masela, die in februari net als Zonderland nog werd voorgedragen. Zowel Wammes als Van Gerner vocht die beslissing echter met succes aan bij de rechter. Wammes slaagde er vervolgens mede door een blessure niet in om de KNGU op andere gedachten te brengen.

Zonderland wist vorige week bij de Challenge Cup in Gent zijn persoonlijke records op brug en rek te verbeteren en toonde daarmee wel het vereiste vormbehoud. Hij heeft volgens de bond een reële kans op olympisch eremetaal.

Van Gerner wist het pleit alsnog in haar voordeel te beslissen door enkele sterke optredens op brug. Ze won onder meer op dat onderdeel in Gent, terwijl Masela daar niet van de partij was door een lichte blessure.